Održan 8. Ultramaraton Kladare - Stara Jošava

Jučer 5. rujna u povodu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ čiji su članovi, kao i sudionici i policijski službenici, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije

Jučer 5. rujna u povodu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝ čiji su članovi, kao i sudionici i policijski službenici, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, održala je  8.ultramaraton ˝Kroz Virovitičko-podravsku županiju˝Kladare-Stara Jošava.
Sudionici utrke su startali u Kladarama, gdje su ultramaratonce, nakon predsjednika Udruge Glasnici istine, Pave Tutenova, pozdravili načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, saborska zastupnica Vesna Bedeković te virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je i samo sudionik utrke zajedno s njima istrčao dionicu od Kladara do Suhopolja, ukupno 35 kilometara. 
– Ovo je maleni dio onoga što možemo učiniti za one koji su stvarali našu Domovinu, te pritom čuvati sjećanja na Domovinski rat. Hvala svima koji i na ovaj način čuvanja sjećanja na istinu o Domovinskom ratu i žrtve koje su pale za slobodnu Hrvatsku – naglasio je župan Igor Andrović.
Ispred Županije virovitičko-podravske dionicu od Kladara do Virovitice istrčala je i zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek Golinac.
U Slatini su sudionike utrke dočekali prijatelji, članovi obitelji, zamjenik slatinskog gradonačelnika i predsjednik Udruge HVIDR-e Slatina Ilija Nikolić te predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš.
Nakon okrijepe, trkači i domaćini su polaganjem upaljenih lampiona uz spomen obilježje u Parku 136. slatinske brigade odali počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, a potom su oko 18 sati došli do cilja, odnosno Stare Jošave. 
Ovaj ultramaraton nije bio natjecateljskog karaktera, te se odvijao u uvjetima redovnog cestovnog prometa.

 

Stranica