Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenima i 4 s materijalnom štetom

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano 9 prometnih nesreća, od kojih 5 s ozlijeđenima i 4 s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama s ozlijeđenima su 3 vozača teško ozlijeđena, i to po jedan vozač bicikla, teretnog vozila i motocikla, i 3 sudionika u osobnim automobilima su lako ozlijeđena.
 
Utvrđeni prekršaji
Tijekom proteklog tjedna su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 214 prekršaja, od kojih 25 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 41 prekršaj upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 4 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,51 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 43 godine koji je zatečen kako upravlja vozilom u utorak u 11 sati u Bušetini.

Tijekom vikenda su sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona uhićena 2 vozača, jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja neregistriranim vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja testiranja na drogu.
 

Stranica