Pitomača: Teška prometna nesreća

U prometnoj nesreći, 31-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok su 65-godišnjak i 43-godišnjakinja prošli bez ozljeda

Jučer, 19. srpnja oko 09,00 sati u Pitomači, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su dvije prošle bez ozljeda.
 
Prometna nesreća se dogodila, kada je 65-godišnjak upravljao tegljačem sa poluprikolicom varaždinskih registarskih oznaka i kretao se kolnikom DC-2, ulicom Braće Radića kroz mjesto Pitomača, iz smjera Kladara u smjeru Virovitice. Dolaskom do kbr. 154, odnosno zavoja u desno, zbog neprilagođene brzine  i stanju kolnika došlo je do zanošenja poluprikolice u lijevo i prelaske iste na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera, uslijed čega je došlo do udara lijevog bočnog dijela poluprikolice u prednji lijevi dio teretnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka za koji je bila pridodana cisterna, sa kojim je iz suprotnog smjera upravljao 31-godišnjak.
Nakon udara došlo je do prelaska teretnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka preko putne bankine i udara u smjerokazni stupić, a potom i slijetanja u putni jarak gdje se i zaustavio.  Teretni automobil varaždinskih registarskih oznaka nastavio se nekontrolirano kretati, prešao preko putne bankine, nakon čega je došlo do slijetanja istog u putni jarak i nogostup ispred kbr. 155, gdje se i zaustavio.
 
Neposredno prije nesreće iza skupa vozila zagrebačkih registarskih oznaka, kretao se osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka sa kojim je upravljala 43-godišnjakinja, a koja je radi izbjegavanja udara u poluprikolicu varaždinskih registarskih oznaka, svojim osobnim automobilom skrenula u desno i prešla preko putne bankine i putnog jarka, nakon čega je došlo do udara prednjeg desnog dijela osobnog automobila  u betonski stup ispred kbr. 146., gdje se potom i zaustavila na nogostupu.
 
U prometnoj nesreći, 31-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede, dok su 65-godišnjak i 43-godišnjakinja prošli bez ozljeda.
 
Slijedi izvješće ODO Virovitica. 
 
 

Stranica