6. Memorijalna utrka Virovitica-Gradina

Danas, 16. srpnja, u spomen na poginule djelatnike MUP-a RH, Virovitičko-podravske Županije, kao i u spomen na poginule branitelje sa područje općine Gradina

Danas, 16. srpnja, u spomen na poginule djelatnike MUP-a RH, Virovitičko-podravske Županije, kao i u spomen na poginule branitelje sa područje općine Gradina, u organizaciji članova Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, istrčana je 6. memorijalna utrka Virovitica – Gradina.

Sudionici utrke su se oko 15.15 sati, okupili kod zgrade PU virovitičko-podravske gdje su od strane  organizatora i predsjednika spomenute udruge Pave Tutenova, načelnika PU virovitičko- podravske Siniše Kneževića i zamjenice gradonačelnika grada Virovitice Vlaste Honjek-Golinac, održani pozdravni govori, a zatim su kod Spomen obilježja poginulim djelatnicima PU virovitičko-podravske,  zapaljene svijeće.
 
Utrka u kojoj je sudjelovalo 19 učesnika u čijem sastavu je bilo policajaca, branitelja, građana i dvije žene, započela je u 15.30 sati, sa startom ispred Spomen obilježja poginulim djelatnicima PU virovitičko-podravske, a relacija  kretanja bila je Virovitica – Lukač – Bačevac – Gradina.

U Gradinu su učesnici utrke stigli u 17.30 sati gdje su ih dočekali predstavnici Općine Gradina s kojima su maratonci zajedno pohodili mjesno groblje u Gradini, nakon čega je odana počast poginulim braniteljima općine Gradina.

Stranica