Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano čak 16 prometnih nesreća i u njima je biciklista teško ozlijeđen, a 7 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno

Prometne nesreće protekli tjedan
Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko – podravske županije evidentirano čak 16 prometnih nesreća i u njima je biciklista teško ozlijeđen, a 7 sudionika u prometu je lako ozlijeđeno. Lako su ozlijeđena 2 putnika u vozilima, te 3 vozača osobnih automobila i po jedan vozač motocikla i bicikla.
Kod 4 vozača, sudionika prometnih nesreća je utvrđena nedopuštena koncentracija alkohola u organizmu, od kojih su 3 vozača bili počinitelji prometnih nesreća.
Najteža prometna nesreća se dogodila u petak oko 20.15 sati u Bušetini u kojoj je uslijed upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom teretnog vozila reg. oznaka Srbije u naletu na biciklistu teško ozlijeđen 43-godišnji vozač bicikla. Nastradali biciklista je upravljao tehnički neispravnim biciklom bez reflektirajućeg prsluka ili druge odjeće s reflektirajućim dijelovima i pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije 2.40 g/kg.
Nešto manja koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena kod mladog vozača koji je s koncentracijom od 2.10 g/kg upravljao osobnim automobilom i u subotu oko 21 sat zbog nepropisnog kretanja kolnikom prilikom pretjecanja na dionici ceste između Sopja i Nove Šarovke sletio s ceste. U ovoj prometnoj nesreći je mladi vozač lako ozlijeđen.
 
Utvrđeni prekršaji
Protekli tjedan su u nadzoru prometa policijski službenici utvrdili 277 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 76 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.
Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u Čađavičkom Lugu u subotu u 13,20 sati gdje je utvrđeno da je vozač motocikla, na dionici ceste na kojem je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao brzinom od 119 km/h.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.68 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 42 godine koji je upravljao vozilom u Turanovcu u subotu u 10.45 sati.
 

Stranica