U Osnovnoj školi u Čačincima održano predavanje o nasilju na internetu

Jučer, 24.ožujka, u Osnovnoj školi A.G. Matoša u Čačincima,  policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske, Ana Kratohvil Katić održala je predavanje za učenike sedmog i osmog razreda, njih oko 34, na temu „Novi oblici nasilja – zlostavljanje putem interneta i mobitela – Cyberbullying“

Jučer, 24.ožujka, u Osnovnoj školi A.G. Matoša u Čačincima,  policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske, Ana Kratohvil Katić održala je predavanje za učenike sedmog i osmog razreda, njih oko 34, na temu „Novi oblici nasilja – zlostavljanje putem interneta i mobitela – Cyberbullying“.  
Sve nazočne pozdravila je ravnateljica škole Kristina Krmpotić, dok su na predavanju uz učenike bile nazočne predagoginja škole Svjetlana Carić i kontakt policajka Mirela Lovoković. 
Obzirom na nove oblike nasilja među mladima, cilj ovog predavanja bio je upoznati učenike sa prednostima i opasnostima koje nosi Internet, što je elektronično nasilje i njegove specifičnosti, kako se zaštiti od neprimjerene elektroničke komunikacije. 
Također, kroz predavanje učenici su informirani da je elektroničko nasilje prisutno 24 sata, 7 dana u tjednu, a izloženost i kod kuće, dok publika i svjedoci mogu biti mnogobrojni i brzo se povećavaju, a anonimnost pojačava osjećaj nesigurnosti kod žrtve.
Na kraju predavanja učenicima je savjetovano ako prime prijeteću, uznemirujuću ili seksualno neprimjerenu  poruku ili se od njih traži da drugim osobama pošalje svoje neprimjerene fotografije ili video isječke, neka odmah izvijeste policiju ili događaj prijave putem web stranice MUP-a, prijavom na „Red button”.

 

Stranica