Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom

U utorak, 3. studenog, u 8,40 sati, u gradu Virovitica,  u ul. Iločka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao biciklist

U utorak, 3. studenog, u 8,40 sati, u gradu Virovitica,  u ul. Iločka, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao biciklist. Do nesreće je došlo kada su  41 – godišnji vozač  teretnog automobila- šleper  virovitičkih registarskih oznaka, i 40-godišnji vozač također vozač teretnog automobila u Iločkoj ulici u gradu Virovitica kod kbr. 7 , u trenutku mimoilaženja, zaustavili vozila i međusobno razgovarali, nakon čega je 41-godišnji vozač započeo radnju vožnje unaprijed, a da se pritom nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru kretanja, te je tom prilikom na sjevernoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg desnog dijela teretnog automobila u zadnji kotač bicikla kojeg je obilazeći s desne strane gurao 67-godišnji pješak. Uslijed udara došlo je do pada pješaka i bicikla na kolnik te gaženja istih od strane teretnog vozila, nakon čega se teretno vozilo zaustavilo.
Ozlijeđeni 67-godišnji pješak vozilom hitne medicinske pomoći, prevezen je u OB Virovitica gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo.
Vozači teretnih vozila su alkotestirani, kojom prilikom nije bilo reakcije na alkohol.
Protiv 41-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava ODO Virovitica.
  

Stranica