Iznuda

U utorak, 15. rujna policijski službenici policijske postaje Slatina u suradnji sa djelatnicima kriminalističke policije, Policijske uprave virovitičko-podravske, završili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom u svezi kaznenog djela iznuda

U utorak, 15. rujna policijski službenici policijske postaje Slatina u suradnji sa djelatnicima kriminalističke policije, Policijske uprave virovitičko-podravske, završili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom u svezi kaznenog djela iznuda.
 
Naime, dana 2. rujna u prostorije Policijske postaje Slatina pristupila je 46-godišnjakinja od koje je zaprimljena kaznena prijava u svezi prijave kaznenog djela iznude u pokušaju iz koje je vidljivo kako je dana 1. rujna, sa nepoznatog mobilnog broja telefona na svoj mobilni telefon, zaprimila dvije SMS poruke u kojima nepoznati počinitelj od nje traži isplatu nepostojećeg duga , te prijetio njoj i njezinoj obitelji ukoliko ne ispuni njegov zahtjev.
 
Nakon prikupljenih informacija, policijski službenici su došli do saznanja da se u svezi počinjenja ovog kaznenog djela dovodi 52-godišnjak, sa šireg područja Slatine koji je u ponedjeljak 14. rujna, uhićen i doveden u Policijsku postaju Slatina na kriminalističko istraživanje. 
 
Prilikom uhićenja kod 52-godišnjaka su pronađena dva mobilna telefona, gdje je tom prilikom utvrđeno kako je jedan od tih mobilnih telefona korišten za slanje iznuđivačkih poruka 46-godišnjakinji.
 
U utorak, 15. rujna temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedene su pretrage stana i drugih prostorija, računala i automobila  koje koristi 52-godišnjak,  te tom prilikom u pretrazi pronađena i privremeno oduzeta SIM kartica pozivnog broja koja je također korištena za slanje iznuđivačkih SMS poruka oštećenoj 46-godišnjakinji.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja u utorak 15. rujna oko 21,00 sat, 52-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iznuda,  predan pritvorskom nadzorniku PU virovitičko-podravske.
 
Jučer, 16. rujna, 52-godišnjak je saslušan u ODO Virovitica nakon čega je uz izrečenu mjeru opreza zabrane približavanja,te uspostavljanja i održavanja veze s  oštećenom 46-godišnjakinjom, pušten na slobodu. 
 

Stranica