Dvojac kazneno prijavljen zbog počinjenih kaznenih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama

Provodeći višemjesečno kriminalističko istraživanje, policijski službenici kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije, PU virovitičko-podravske su u vremenu od 2./3. rujna, kriminalističkim obradama obuhvatili više osoba sa područja grada

Provodeći višemjesečno kriminalističko istraživanje, policijski službenici kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije, PU virovitičko-podravske su u vremenu od 2./3. rujna, kriminalističkim obradama obuhvatili više osoba sa područja grada Virovitice i Donjeg Miholjca, zbog postojanja osnove sumnje u preprodaju tvari koje se nalaze na popisu droga ili iz kojih se može dobiti droga.
              
Kriminalističkim istraživanjima je utvrđeno da je 27- godišnjaka sa područja Donjeg Miholjca, nabavljao i prodavao droge marihuanu, amfetamin, MDMA preko posrednika   22- godišnjaka sa područja Virovitice, osobama sa šireg područja grada Virovitice, a koji su potom prodavali navedene droge drugim osobama sa područja grada Virovitice i okolice, a među kojima su i maloljetne osobe.
 
Tijekom provedbe kriminalističkog istraživanja je provedeno više pretraga kuća, stanova i  poslovnih objekata u Virovitici i Donjem Miholjcu, te je tom prilikom zaplijenjeno ukupno: 813,4 grama droge marihuane, 462,4 grama droge amfetamin u obliku paste kojoj se dodavanjem smjese za uvećanje mase u umnožava masa za krajnjeg kupca, 131 tableta droge MDMA (Ecstasy), 5,8 grama umrvljene droge MDMA, 73,5 grama smjese za uvećanje mase, 0,5 cl konopljinog ulja koje sadrži THC, aparat za vakumiranje, 5 preciznih vaga sa tragovima raznih droga, te razni pribori koji služe za miješanje i preradu droge amfetamina i marihuane, 9 biljki cannabis sativa visine do 135 cm.
 
Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 27-godišnjak i 22-godišnjak, počinili više kaznenih djela  „neovlaštene proizvodnje i promet drogama“, u vezi čega će protiv istih biti podnesena kaznena prijava ODO u Virovitici zbog počinjenih kaznenih djela iz članka 190 st. 2 KZ-a, te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.
Utvrđeno je i počinjenje više prekršaja iz čl. 3 ZSZD kao i dva prekršaja iz Zakona o trošarinama zbog pronalaska 2 kg duhana.

Stranica