Nove mjere prelaska granice sa Mađarskom

Danas od ponoći Mađarska Vlada usvojila je nove mjere prelaska državne granice kao odgovor na trenutno pogoršanu situaciju vezano uz COVID-19

Danas od ponoći Mađarska Vlada usvojila je nove mjere prelaska državne granice kao odgovor na trenutno pogoršanu situaciju vezano uz COVID-19. Naime od 1. rujna 2020. godine,  stranim državljanima nije dopušten ulazak u Mađarsku. Osobe koje će biti izuzete od spomenutih ograničenja: putnici u teretnom prometu, službeni posjet, poslovna putovanja, putovanja na temelju posebnog zahtjeva, prekogranični radnici (zona 30 km), sportaši koji sudjeluju u sportskim događajima i putnici u tranzitu kroz Mađarsku. Prema sljedećim osobama postupat će se kao s mađarskim državljanima: osobama kojima je odobren stalni boravak u Mađarskoj i članovima njihovih obitelji, te osobama koje imaju valjanu dozvolu boravka koju je izdalo policijsko tijelo za strance kojima se dopušta boravak u Mađarskoj u trajanju dužem od 90 dana (viza tipa D je jednakovrijedna).
 
Prema RH biti će otvoreni sljedeći granični prijelazi: Udvar - Duboševica , Barcs - Terezino Polje  i Letenye – Goričan.
 
Za tranzit teretnih vozila namijenjeni su granični prijelazi Udvar-Duboševica i Letenye-Goričan, dok je na graničnom prijelazu Terezno polje-Barcs dozvoljen promet vozila koji prevoze različitu robu isključivo radi utovara i istovara u Republici Mađarskoj i obrnuto.
 
Prema raspoloživim informacijama Hrvatskim državljanima dozvoljen je ulaz u Mađarsku do maksimalno 30 kilometara u dubinu teritorija Mađarske i isključivo uz uvjet povratka unutar 24 sata, za prekršitelje slijede kazne.
 

Stranica