Krivotvorenje isprave

Policijski službenici Policijske postaje Orahovica, došli su do saznanja da je 48 – godišnjak sa područja Orahovica, počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava

Policijski službenici Policijske postaje Orahovica, došli su do saznanja da je 48 – godišnjak sa područja Orahovica, počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, tako što je na osobni automobil slatinskih registarskih oznaka vlasništvo njegove 25 – godišnje kćerke, koji je dovezao iz Švicarske, tijekom mjeseca veljače 2018. godine, postavio (krivotvorio) VIN oznake ( broj šasije) sa predhodno oštećenog automobila istog modela i marke vozila koji je bio karamboliran u prometnoj nesreći, te isti nastavio dalje koristiti u prometu.  
 
Temeljem dobivenih saznanja od 25 – godišnjakinje je privremeno oduzet automobil, te je dana 21. kolovoza, u prostoru Policijske postaje Orahovica, po djelatniku PU osječko-baranjske, Službe za očevide i kriminalističku tehniku, provedeno vještačenje radi utvrđivanja elemenata kaznenog djela krivotvorenja isprave.
Dobivenim izvješćem sa provedenog mehanoskopskog vještačenja, utvrđeno je da su na spomenutom automobilu izvršene preinake na brojevima šasije.
 
Jučer, 31, kolovoza provedeno je kriminalističko istraživanje nad 48 – godišnjakom, te slijedi podnošenje kaznene prijave.
 
 

Stranica