Dobio prijavu za paljenje otpada u dvorištu

Jučer, 9. lipnja u 9.45 sati, Policijsku postaju Pitomača putem telefona, obavijestio je komunalni redar Općine Pitomača da 25 – godišnjak u dvorištu obiteljske kuće pali veću količinu raznog otpada

Jučer, 9. lipnja u 9.45 sati, Policijsku postaju Pitomača putem telefona, obavijestio je komunalni redar Općine Pitomača da 25 – godišnjak u dvorištu obiteljske kuće pali veću količinu raznog otpada.
Na dojavu su odmah izišli policijski službenici iz Pitomače, koji su provedenim obavijesnim razgovorima i zatečenim činjeničnim stanjem, utvrdili kako
 je, dana 7. lipnja u dvorištu svoje obiteljske kuće u Pitomači, 25 – godišnjak, iskopao rupu dimenzija 10 x10 metara, dubine tri metra u koju je zatim ubacio razni otpad, većinom odjevne predmete, koji je palio tijekom nedjelje i ponedjeljka što je imalo za posljedicu širenje neugodnog mirisa prema okolnom susjedstvu i ulici. Tijekom boravka policijskih službenika u navedenom dvorištu, spomenuti otpad je još dogorijevao uz lagano širenje neugodnog mirisa i dima.
      
Protiv 25 – godišnjaka slijedi obavijest o počinjenom prekršaju iz čl. 11 st. 3, kažnjivo po čl. 167 st. 1 t. 4 Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Stranica