Policija spriječila krijumčarenje migranata

Slika /PU_VP/2023/1lisice.jpg

Utvrđeno da je 29-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta

FOTO: ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Orahovica su, u srijedu 1. svibnja, na području grada Orahovice, zaustavili teretno vozilo hrvatskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije.
Kontrolom je utvrđeno da je u teretnom vozilu prevozio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Prema stranim državljanima postupano je prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske su u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Virovitici proveli kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 29-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta.
Na Županijskom sudu u Bjelovaru rješenjem suca istrage 29-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Stranica