Jurnjava automobilima kroz Pitomaču

Slika /PU_VP/2023/ROADPOL Speed_R.jpg

Na području Policijske uprave virovitičko-podravske sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL protekli tjedan proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila

FOTO: ilustracija

Nakon što je protekli tjedan, od 15. do 21. travnja 2024. godine sukladno planiranim aktivnostima organizacije ROADPOL na području Policijske uprave virovitičko-podravske vršen pojačani nadzor brzine kretanja vozila, pa su u navedenom periodu utvrđena 182 prekršaja prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila, već u prvim minutama ponedjeljka, 22. travnja je utvrđen prekršaj velikog prekoračenja brzine kretanja vozila u Pitomači.
Naime, u 00,05 sati je uređajem za nadzor brzine kretanja vozila utvrđena brzina kretanja osobnog automobila od čak 169 km/h dionicom državne ceste u Pitomači na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, a istoga dana u poslijepodnevnim satima, oko 17,40 sati je na istoj toj dionici utvrđena i brzina kretanja osobnog automobila od 133 km/h.
Oba prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila su za više od 50 km/h veća od ograničenja, pa za počinjenje ovih prekršaja vozačima slijede novčane kazne od najmanje 1320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Brzina je jedan od 4 najveća ubojice u prometu, posebno opasna kada se radi o ovako velikim brzinama u naseljenom mjestu, pa se u cilju sigurnijeg sudjelovanja u prometu svih sudionika pozivaju svi vozači na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila.

Policijski službenici će i nadalje vršiti pojačani nadzor brzine svim raspoloživim uređajima za nadzor brzine i na svim lokacijama koje se ističu kao kritične, ali i na lokacijama na kojima je zamijećeno da vozači češće vrše veća prekoračenja ograničenja brzine kretanja vozila i time dovode u opasnost ostale sudionike u prometu.

Stranica